“In the begining”


На 29.09.2013г. се състоя обучение :”Основи на вярата”
част I от курса “IN THE BEGINING”

който се провежда от Апостолски Център “ПМРСД” гр. Бургас :

“In the begining” е курс, който постановява първите неща в живота на християнина.
Една страхотна възможност за новоповярвалите хора да “стъпят” на здрава основа в самото начало на християнския си живот и средство за “зрелите” християни да припомнят отново “първи стъпки” в Божието Слово.
Никога не е твърде късно или твърде рано да се преживее този курс. Винаги има какво да научим или какво да допълним в нашите познания върху Словото, да ни бъде разкрита мъдростта на Господ и да приемем знание, с което да променим застоялите неща в живота си.
Първата част на “In the begining”- “Основи на вярата” ни разкрива как “стоенето в Завета” работи за нас. Хвърля светлина върху правдата като дар чрез вяра и святостта като процес в нашия живот. Изважда на показ разликата между Логос и Рема. Зарежда ни с надеждата като материал за вярата и огнено очакване за нещата, които не виждаме. Как да се включиш в това очакване?
Ако сте го пропуснали, можете да наваксате като влезете в менюто “Служби” в сайта.

Очаквайте СКОРО

Втора част на “In the begining”, където ще научим как се развива вярата? Какви са последствията от вярата?

Виждате, че вярата си сътрудничи с делата му, и вярата [му] е завършена и достига своя върховен израз [когато той я прилага] чрез добри дела.” Яков 2:22 Amplified Bible

Мнения на хора, които станаха участници в самото начало на курса.

Димитринка Колева-41 год.
Ходя на протестантска църква вече трета година. Може да се каже, че съвсем от скоро съм поканила официално Христос в живота си.
За мен това поучение беше хем познато, хем ново. Като, че ли тези неща винаги са били в мен, пък никога не съм ги знаела. Звучеше познато, логично, но в същото време се чудех как е възможно да не съм ги разбирала по този начин до сега. Мисля, че курса ще ми донесе още много разбиране върху Библията и е определено благословение за мен.

Явор Балкански-24 год.
Ходя на църква от десет годишен, но съм имал много плитки знания и разбирания, докато дойдох през 2007г. в Апостолския център. Съзнателното ми ходене с Господ започна тогава и така вече 6 години “дръпнах” много във взаимоотношението си с Него.
Аз не съм учил в Библейско училище и това поучение в курса “In the begining” ми хареса много, защото беше предадено много достъпно. Смятам, че колкото е по-достъпно и просто обяснено, по-добре се схваща материала. Беше добре организирано с точки и слайдове, които ми помогнаха да визуализирам нещата в главата си. Повечето от материала не беше нов за мен, но сега вече ми е по-ясно сложено в главата, структурирано и подредено.

Янко Статев-22год.
Вярвам в Бог от близо 5 години, но идвам на църква вече от около 3 години и половина. За тези години ми е било малко трудно да разбирам проповедите. Това обучение ми харесва, но за да го усвоя до край, ще трява да го чуя няколко пъти и да се помоля върху него. Като цяло обучението ми допадна много, защото до сега не се е практикувало по този начин. Според мен е добър старт и добре влияе върху хората, които до сега не са имали възможност да бъдат обучени за важните принципи на живот с Хростос. Беше много разгърнато, и на мен ми влияе по-по-добър начин от проповядването.

Дилян Калчев-18 год.
Аз идвам на църква от 3 месеца. Това, което видях на презентацията в неделя и записах беше по-достъпно за мен и го разбрах повече. Тъй като имаше презентация и бяха записани най-важните неща и аз успях да записвам. Като го записвам, после го чета пак и така успявам добре да го усвоя. На мен лично ми хареса това, което видях в неделя. Това, което апостола представи като информация, някой от тези неща ми се случваха в живота. Например за това ако вярваш в нещо и се надяваш, че то ще се случи, то се случва.

Дилян Узунов-30 год.
Вярвам в Господ и посещавам тази църква вече от 13 години. Обучението не беше нещо ново за мен като материал, но беше предадено по-сбито и като план и така беше по-лесно за възприемане. Много неща казани на един път и като са подредени по този начин се запомнят и преговарят по-лесно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *