Свидетелства от конференция в църква “Дом на пробив” гр. Русе – 24 – 25.11.12


Румяна: Аз се радвам че можем да прославим Бог, не само за изцеренията, но и за духовното ни израстване. Ние разбираме, че Бог е реален и ние сме свободни. От дълги години имах болка в дясната страна и не знаех точно от какво е. Мислех че е бъбрек, после отидох и ми махнаха апендикса, но болката си остана. Вчера излязох за молитва и почувствах затопляне на това място и болката изчезна. Днес установих че и болките в ставите ми ги няма.

Албена: От години имам болка в единия крак, този месец ми правиха операция, и след молитвата снощи вече не чувствам болка.

Милен: Беше ми неудобно да изляза да се молят за мен. Преживял съм отхвърляне, израснал съм в дом за сираци, след това бях в една престъпна организация, после имах инцидент, който ме държа шест месеца на инвалиден стол. Боря се със гневът във мен. Имам дарба да познавам злото в хората, но проблема е че се възползвам от нея да мачкам хората и да им покажа че аз съм силния. Отхвърлянето ме е изградило като човек, който се съобразява само със силата. Но Бог иска да не мачкам хората, а да ги издигам, както Бог издигна мен от този инвалиден стол.

Виолета: Имам болки в костите си от 30 години. След молитвата снощи не взех никакви лекарства, и днес вече седя права без болка. Благодарна съм на Бог за това, което прави в моя живот.

Свидетелството на п-р Василка Христова, гр. Раднево


Искам да споделя какво ми се случи когато апостолски изпратени хора влязоха в дома ми. Огромна промяна. 
Боледувах от псориазис, силно изразен по ходилата на краката и дланите на ръцете придружени с отток. Преминах много изследвания и лекари-нямаше причина-всички изследвания бяха добри, но болката не си тръгваше, всеки ден се засилваше и ставаше все по-зле.

През това време ме посети апостол Христо със съпругата си п-р Юлка, за което съм им много, много, много благодарна. Те ме свариха в момент на ръба на отчаянието.Не виждах надежда за изцерение.Но Бог изпраща Словото Си и то ни освобождава.
Апостол Христо Кънев освободи слово от Исус Навин 1:8. Повярвах, че по-долния се благославя от по-горния. От този момент нещата се промениха и от 20.11.2012г. аз съм възстановена, оттока изчезна, раните се затвориха, мога да вървя без болка.

Благодаря на Господ Исус Христос! Благодаря на ап. Христо и п-р Юлка за огромните им сърца, грижа, търпение, бащинство към моя дом.
Благодаря, че съм част от апостолски дом за закрила и протекция. Благословения за целия екип на  Апостолски Център “Правда, мир и радост в Святия Дух” гр. Бургас”

Свидетелство на Галина Ангелова, Бургас


Искам да благодаря от цялото си сърце, на нашия Господ и Спасител Исус Христос. Повече от 3 месеца чувствах болка в лявата си ръка от лакътя до рамото. Не съм ходила на лекар. Вярвах, че Бог ще ме изцери и ще се прослави в живота ми. Дните минаваха, аз не преставах да се моля. Ръката ми започна да се подува, първо в лакътя, а после и  бицепса ми се поду и се образува доста голямо топче.

На 23.11.2012год. сънувах, че отивам на църква с ясното съзнание, че вече имам нужда апостол Христо да се моли за мен, но той не ми обърна внимание. На 25.11.2012год. тръгнах за църквата, но в залата ни имаше други хора. Не знаех, че същия ден църквата е в ресторанта на хотела. Стоях на площадката и чаках да видя някого. След малко от някъде се появи една сестричка от нашата църква и каза къде е службата. Апостол Христо отсъстваше от града, но аз знаех, че Бог ще употреби някой, който ще се моли за мен. 

След службата видях Даниела и реших да споделя на нея проблема си. Седнахме на един диван във фоайето и и казах всичко. Освен това имах в момента и финансов проблем, който беше важен за мен. Когато Даниела започна да се моли, почувствах топлина в ръката си, започвайки от рамото надолу. Изтръпнаха  ми и пръстите на ръката. Към края на молитвата ме обзе голяма радост. Благодарихме на Бог за моето изцерение и аз казах, че другата седмица ще свидетелствам. 

Още на другия ден, топчето го нямаше, ръката ми беше без оток, без болка и финансовия проблем ми се разреши. СЛАВА НА БОГА!

Но изпитанията ми не свършиха до тук. Разболях се от грип с гнойна ангина и бронхит. Отново не се предадох и когато дойде отново неделята, отидохме на църква с дъщеря ми и внуците. Тогава апостола се обърна и попита кой е с гнойна ангина и аз излязох. Цялата църква се моли за мен и аз бях изцерена напълно! До края на службата започнах да дишам по леко, а на другия ден нямаше и следа от ангината и бронхита.

Слава на Бога, братя и сестри!  Благодаря на всички, които се застъпихте и се молихте, Бог да ви благослови преизобилно и да снабди всяка нужда. Благодаря Ти, Татко наш, отдавам Ти слава, почит и хвала! Амин и Алелуя!

Свидетелство на Пенка Арнаудян, църква “Видение за Славата” с. Равадиново


Искам да ви споделя какво чудо Бог направи с нас. На 29.11.2012г. пътувахме за с.Момина църква на погребението на наш близък. Колата шофирах аз. В колата бяхме дъщеря ми, която седеше до мен, майка ми и племенницата ми с малкото си дете, които бяха на задната седалка.

Маршрута ни беше Равадиново – Бургас – Средец – с.Факия и на последния завой към с. Момина църква една кола ни препречи пътя и буквално ни избута от пътя към една пропаст. Аз натисках спирачките, но колата не спря. Имах усещането, че попаднахме под влиянието на сатана. Някой ни буташе към пропастта.

Тогава разбрах, че ние се накланяме на една страна. След което колата започна да се преобръща като на бавен каданс. Бог беше си сложил ръката и ние се преобръщахме бавно. В този момент докато се преобръщахме, първата ми мисъл беше каквото става да стане по-бързо, че трябва да изляза от колата да извадя всички жени и да извикам помощ. Така и направих – страничните стъкла се счупиха, аз ударих с ръка стъклото и излязох през прозореца на колата. Тогава отворих вратата и взех малкото бебе, след което помогнах на майка ми, племенницата ми и дъщеря ми.

Всички бяхме добре, излязохме живи. Ако Бог не беше си сложил ръката на 3 крачки от колата имаше шахта, бетонни тръби и вода. Можеше да умрем, но слава на нашия Бог, Той не позволи това. Всички сме живи и абсолютно здрави. Алелуя за неговите дела.

Свидетелство на Димитринка Радева, Бургас


По време на службата на 26.12.2012г., апостол Христо започна да се моли за хора. В началото не исках да изляза, поради срам, но след това се наредих и аз на опашката. Излязох да се молят за мен срещу дух на страх. Докато апостола и Ели се молиха за мен,  дойде слово на знание за болката ми в гърба. 

От години имам болки в гърба и кръста, които напоследък поради работата ми, в която се налага да влизам в големи хладилници, се засили. Болеше ме непрекъснато, особено сутрин след ставане. Тогава се молиха за изцерение на тази болка. Моментално усетих облекчение. На другия ден сутринта когато се събудих, по навик станах леко превита с очакване болката да започне отново, но……болка нямаше. От тогава вече почти седмица нямам никаква болка. Чувствам гърба си свободен и ми е леко. Между другото и страха си отиде. Сега нямам страх относно едно обстоятелство, което ме държеше в напрежение. Свободно ми е и на гърба и на душата. Слава на Господ за дарбите и за изпратените до живота ми хора.”

Свидетелство на Румяна Плачкова, Русе


Какво се случи? От много години имах болка в кръста, която се усилваше и затихваше, но никога не изчезваше и ме тормозеше. Докато течеше службата, Бог даде слово на знание на апостол Христо, че има човек с болка в кръста. Не се поколебах. Излязох за молитва, с очакване да получа чудото си. След това той «видя« нещо в главата ми, което се оказа наследствено проклятие по линия на майка ми, която имаше рак на хипофизната жлеза. ю

Пастор Юлка също имаше слово на знание за  проклятие в живота ми, което беше като забито жило в гръбнака ми.Усещах тормоза, но не знаех точно какво е. Двамата в съгласие се молиха за мен.Болката в кръста моментално изчезна. Изчезна и болка в дясна тазобедрена става[това беше бонус].Разчупиха “жилото” в гръбнака и проклятието в живота ми в името на Исус Христос. Усещах Божия огън на освободените места, който гореше3-4 часа след това. Самата аз бях свободна от тормозещ дух, който излезе с плач. Сега се чувствам изцелена и емоционално свободна.
Благодаря на Господ и на тези скъпоценни и посветени Божии служители-апостол Христо и пастор Юлка! Бъдете благословени хора на Господа!

Живота на църквата през седмицатa


Групи


Молитвена инициативата
Всеки петък от 19.00 – 20.00 ч. в офиса на църквата на ул. “Хаджи Димитър” № 10
В подкрепа за всички процеси през които църквата минава и в които ние като едно тяло е нормално да бъдем ангажирани.
Веднъж в месеца молитвата е за подкрепа на служението в затвора. Има хора, които служат там и такива, които стоят при вещите с подкрепата си в молитва.

Under 30
Всяка вечер млади хора се събират заедно в молитва и общение.
Има игри, забавления, но и помощ, и изграждане.
Има промяна на животи и сплотяване на приятелство.
Ние сме под 30 години и те очакваме…

Протестите в България


Здравейте,

намираме се в различно време – правителството на България подаде оставка, народа е на улицата и иска промяна. Промяна не само в цените на тока, но на цялата система. Имаме нужда от отчетност и реална отговорност. На протестите има хора, които искат различно бъдеще и ние като християни трябва да се включим. Ние сме протестанти, а някой път не можем да намерим сила да протестираме. Вярвам, че трябва да се включим не само в молитва за управниците, но и в естественото да предприемем действие.

Една вечер, докато се молех Бог ми показа един стих във Второзаконие 22:23, 24 :

“Ако някой намери в града някоя млада девица, сгодена за мъж, и лежи с нея, тогава да изведете и двамата пред портата на онзи град и да ги убиете с камъни, за да умрат – момата, защото не е извикала, като е била в града, и мъжът, защото е обезчестил жената на ближния си. Така да премахнеш злото.”

Бях изобличен, защото ние всички сме насилвани от системата в България, но мълчим и си стоим в нашите неща. Не вярваме, че можем да участваме в промяната. Но тук пише, че девицата трябва да вика, да има глас, който да се чуе.

Като църква няма с какво да участваме в промените, но като личности имаме какво да кажем и направим. Аз лично не съм съгласен в нацията ни да продължи по същия начин – с монополи, банки, които правят каквото си искат, раздутия парламент, с неговата безотговорност. Не вярвам, че бъдещото правителство просто ей така ще оправи нещата, ако не се промени самата система. Всички предни правителства доказаха това.

В историята за добрия самарянин, който беше нападнат от разбойници, в Лука 10:31 се казва:

“А случайно един свещеник слизаше по онзи път и като го видя, отмина на отсрещната страна. Също и един левит, като стигна до това място и го видя, отмина на отсрещната страна. Но един самарянин, като пътуваше, дойде на мястото, където беше той, и като го видя, смили се приближи се и превърза раните му, като изля на тях елей и вино.”

България е като срещната от разбойници и ние не трябва просто да си ходим в нашите религиозни пътища. За да ни повярват хората за духовното, ние трябва първо да помогнем в материалното. Ние като протестанти трябва да се борим за нова система, която да има ясна законодателна, изпълнителна и съдебна власт и право на хората реално да участват във вземането на решения.

Протести има всяка вечер и аз вярвам, че нашето участие е свързано със съвестта и отговорността ни. Ние искаме да видим промяна и да се борим за нея.

ап. Христо Кънев

Пророческа седмица


ПЪРВА част
18 ноември, 10:30-13:00ч. – обучение по тема ПРОРОЧЕСКО ИЗМЕРЕНИЕ
Какво ще разберем в неделя?
– Кой има право да влезе в пророческото измерение?
– Как се активира пророческото измерение?
– Всичко започва с твоята вяра върху Божието Слово.
– Как се подхожда към хората?
– По какъв начин да разберем дали да кажем пророческото слово или да останем на ниво-молитва за хората.

Защо трябва да сме активни в пророческото измерение?

– Защото на Господа трябва.
«Защото можете да пророкувате всички един след друг, за да се поучават всички и всички да се насърчават.» 1 Коринтяни 14:31

Защото изгражда светиите.
«А който пророкува, той говори на хората за изграждане и увещание, и утеха. Който говори на език, изгражда себе си; а който пророкува, изгражда църквата.» 1 Коринтяни 14:3,4

– Пророчеството докарва Божията реалност в живота на хората.
«И така, ако се събере цялата църква и всички говорят на езици, и влязат хора неучени или невярващи, няма ли да кажат, че вие сте полудели? Но ако всички пророкуват и влезе някой невярващ или неучен, той се обвинява от всички и се осъжда от всички, тайните на сърцето му се откриват; и така, той ще падне на лицето си, ще се поклони пред Бога и ще изповяда, че Бог наистина е между вас.» 1 Коринтяни 14:23-25

ВТОРА част
19, 21 и 22 ноември, 17:00-18:30 и от 19:00-20:30ч. практично упражнение

В офиса на църквата по групи в понеделник, сряда и четвъртък.

– Ако искате да участвате в практичното обучение по групи е нужно да изберете дата и час /от горе споменатите/ на вашето присъствие и да пишете и-мейл с вашия избор до: elenadimitrov@gmail.com или  да се обадите на
тел.: 0896890581 от 10:00 до 16:00ч.

– Нуждаем се от това слово, защото в Библията се казва:
«В начало бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог» Йоан 1:1
«А Застъпникът, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое Име, Той ще ви научи на всичко и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.» Йоан 14:26

В сянката на миналия опит


Възприятието…
Ние визуализираме свят, който искаме да виждаме, но тези възприятия не отговарят на действителността!
Сенките променят възприятията!
Нека разберем как мозъка използва сенките за да разберем как функционира. Изображението се формира в задната част на мозъка и е резултат от натрупания минал опит. Мозъка използва миналия опит за да си създаде представата за света. Ние възприемаме неща по определен начин заради миналия си опит.
Цвета на сянката се променя поради контекста!
Мозъка използва миналия опит за да прецени как са позиционирани обектите. Мозъка ни е развил механизми за намиране на модели, чрез които ние бързо правим асоциация за намиращото се около нас. Поради това често се правят предположения, които могат да е окажат неверни!