Свидетелство на Калинка Лиркова


Въпрос : В твоето семейство започнаха да стават много трудни и критични ситуации около съпруга ти и ние се молихме като църква за тези проблеми. Ти беше в голяма битка. Проблема обаче не се реши веднага. Ти трябваше да предприемеш определени стъпки.
Отговор : Да, минах през много трудни изпитания. Дадох си сметка за много неща. Благодаря на Бог, че ми даде сили да премина през всичко това. Минах през една депресия. Дявола ме атакува и съжалявам, че го допуснах това. Аз просто бях забравила какво съм в Исус Христос. Никога през тези 25 години от както ходя по църквите не съм познавала Бог като такъв любящ баща. Виждам сега и промяна в мъжа ми. Ние караме 40-тата година брак. Аз се покаях за моето отношение към него и това също оказа влияние за неговата промяна. Първата крачка, която предприех бе, че започнах да се отнасям внимателно с него. Промених отношението си.
От както аз се промених и той започна да се променя. Тогава и Бог промени нещата. Мъжът ми започна да се държи по-добре към мен. Бог се докосна до него. Една вечер се събудих и чух, че той започна да говори на езици.
Сега вече се молим, вярваме и чакаме да се отворят нещата за постоянна работа за него. Благодаря на Бог.

Свидетелство на Анастасия Димитрова – 12годТази година Бог вложи в сърцето ми да взема водно кръщене.Преди да вляза в морето да се кръстя,усещах много силна болка в раменете. Исках по-скоро да се прибера вкъщи и да си легна. Но когато ме потопиха във водата – болката си отиде! Усетих много силно Божието присъствие и ми идеше да литна! Бях толкова развълнувана от случилото се- от това,че се посветих на Бог и че Той ме изцели в този миг!!! Благодаря Му от цялото си сърце!

Свидетелства от конференция в църква “Дом на пробив” гр. Русе – 24 – 25.11.12


Румяна: Аз се радвам че можем да прославим Бог, не само за изцеренията, но и за духовното ни израстване. Ние разбираме, че Бог е реален и ние сме свободни. От дълги години имах болка в дясната страна и не знаех точно от какво е. Мислех че е бъбрек, после отидох и ми махнаха апендикса, но болката си остана. Вчера излязох за молитва и почувствах затопляне на това място и болката изчезна. Днес установих че и болките в ставите ми ги няма.

Албена: От години имам болка в единия крак, този месец ми правиха операция, и след молитвата снощи вече не чувствам болка.

Милен: Беше ми неудобно да изляза да се молят за мен. Преживял съм отхвърляне, израснал съм в дом за сираци, след това бях в една престъпна организация, после имах инцидент, който ме държа шест месеца на инвалиден стол. Боря се със гневът във мен. Имам дарба да познавам злото в хората, но проблема е че се възползвам от нея да мачкам хората и да им покажа че аз съм силния. Отхвърлянето ме е изградило като човек, който се съобразява само със силата. Но Бог иска да не мачкам хората, а да ги издигам, както Бог издигна мен от този инвалиден стол.

Виолета: Имам болки в костите си от 30 години. След молитвата снощи не взех никакви лекарства, и днес вече седя права без болка. Благодарна съм на Бог за това, което прави в моя живот.

Свидетелството на п-р Василка Христова, гр. Раднево


Искам да споделя какво ми се случи когато апостолски изпратени хора влязоха в дома ми. Огромна промяна. 
Боледувах от псориазис, силно изразен по ходилата на краката и дланите на ръцете придружени с отток. Преминах много изследвания и лекари-нямаше причина-всички изследвания бяха добри, но болката не си тръгваше, всеки ден се засилваше и ставаше все по-зле.

През това време ме посети апостол Христо със съпругата си п-р Юлка, за което съм им много, много, много благодарна. Те ме свариха в момент на ръба на отчаянието.Не виждах надежда за изцерение.Но Бог изпраща Словото Си и то ни освобождава.
Апостол Христо Кънев освободи слово от Исус Навин 1:8. Повярвах, че по-долния се благославя от по-горния. От този момент нещата се промениха и от 20.11.2012г. аз съм възстановена, оттока изчезна, раните се затвориха, мога да вървя без болка.

Благодаря на Господ Исус Христос! Благодаря на ап. Христо и п-р Юлка за огромните им сърца, грижа, търпение, бащинство към моя дом.
Благодаря, че съм част от апостолски дом за закрила и протекция. Благословения за целия екип на  Апостолски Център „Правда, мир и радост в Святия Дух“ гр. Бургас“

Свидетелство на Галина Ангелова, Бургас


Искам да благодаря от цялото си сърце, на нашия Господ и Спасител Исус Христос. Повече от 3 месеца чувствах болка в лявата си ръка от лакътя до рамото. Не съм ходила на лекар. Вярвах, че Бог ще ме изцери и ще се прослави в живота ми. Дните минаваха, аз не преставах да се моля. Ръката ми започна да се подува, първо в лакътя, а после и  бицепса ми се поду и се образува доста голямо топче.

На 23.11.2012год. сънувах, че отивам на църква с ясното съзнание, че вече имам нужда апостол Христо да се моли за мен, но той не ми обърна внимание. На 25.11.2012год. тръгнах за църквата, но в залата ни имаше други хора. Не знаех, че същия ден църквата е в ресторанта на хотела. Стоях на площадката и чаках да видя някого. След малко от някъде се появи една сестричка от нашата църква и каза къде е службата. Апостол Христо отсъстваше от града, но аз знаех, че Бог ще употреби някой, който ще се моли за мен. 

След службата видях Даниела и реших да споделя на нея проблема си. Седнахме на един диван във фоайето и и казах всичко. Освен това имах в момента и финансов проблем, който беше важен за мен. Когато Даниела започна да се моли, почувствах топлина в ръката си, започвайки от рамото надолу. Изтръпнаха  ми и пръстите на ръката. Към края на молитвата ме обзе голяма радост. Благодарихме на Бог за моето изцерение и аз казах, че другата седмица ще свидетелствам. 

Още на другия ден, топчето го нямаше, ръката ми беше без оток, без болка и финансовия проблем ми се разреши. СЛАВА НА БОГА!

Но изпитанията ми не свършиха до тук. Разболях се от грип с гнойна ангина и бронхит. Отново не се предадох и когато дойде отново неделята, отидохме на църква с дъщеря ми и внуците. Тогава апостола се обърна и попита кой е с гнойна ангина и аз излязох. Цялата църква се моли за мен и аз бях изцерена напълно! До края на службата започнах да дишам по леко, а на другия ден нямаше и следа от ангината и бронхита.

Слава на Бога, братя и сестри!  Благодаря на всички, които се застъпихте и се молихте, Бог да ви благослови преизобилно и да снабди всяка нужда. Благодаря Ти, Татко наш, отдавам Ти слава, почит и хвала! Амин и Алелуя!

Свидетелство на Пенка Арнаудян, църква „Видение за Славата“ с. Равадиново


Искам да ви споделя какво чудо Бог направи с нас. На 29.11.2012г. пътувахме за с.Момина църква на погребението на наш близък. Колата шофирах аз. В колата бяхме дъщеря ми, която седеше до мен, майка ми и племенницата ми с малкото си дете, които бяха на задната седалка.

Маршрута ни беше Равадиново – Бургас – Средец – с.Факия и на последния завой към с. Момина църква една кола ни препречи пътя и буквално ни избута от пътя към една пропаст. Аз натисках спирачките, но колата не спря. Имах усещането, че попаднахме под влиянието на сатана. Някой ни буташе към пропастта.

Тогава разбрах, че ние се накланяме на една страна. След което колата започна да се преобръща като на бавен каданс. Бог беше си сложил ръката и ние се преобръщахме бавно. В този момент докато се преобръщахме, първата ми мисъл беше каквото става да стане по-бързо, че трябва да изляза от колата да извадя всички жени и да извикам помощ. Така и направих – страничните стъкла се счупиха, аз ударих с ръка стъклото и излязох през прозореца на колата. Тогава отворих вратата и взех малкото бебе, след което помогнах на майка ми, племенницата ми и дъщеря ми.

Всички бяхме добре, излязохме живи. Ако Бог не беше си сложил ръката на 3 крачки от колата имаше шахта, бетонни тръби и вода. Можеше да умрем, но слава на нашия Бог, Той не позволи това. Всички сме живи и абсолютно здрави. Алелуя за неговите дела.

Свидетелство на Димитринка Радева, Бургас


По време на службата на 26.12.2012г., апостол Христо започна да се моли за хора. В началото не исках да изляза, поради срам, но след това се наредих и аз на опашката. Излязох да се молят за мен срещу дух на страх. Докато апостола и Ели се молиха за мен,  дойде слово на знание за болката ми в гърба. 

От години имам болки в гърба и кръста, които напоследък поради работата ми, в която се налага да влизам в големи хладилници, се засили. Болеше ме непрекъснато, особено сутрин след ставане. Тогава се молиха за изцерение на тази болка. Моментално усетих облекчение. На другия ден сутринта когато се събудих, по навик станах леко превита с очакване болката да започне отново, но……болка нямаше. От тогава вече почти седмица нямам никаква болка. Чувствам гърба си свободен и ми е леко. Между другото и страха си отиде. Сега нямам страх относно едно обстоятелство, което ме държеше в напрежение. Свободно ми е и на гърба и на душата. Слава на Господ за дарбите и за изпратените до живота ми хора.“